Fysik

Bestemme massen af en cylinder

30. oktober 2010 af Explomatic (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Godmorgen

Jeg sidder og arbejder på en fysikaflevering hvor vi løser diverse opgaver om termodynamik og termodynamiske processer og opgaven siger:
"Vi vil regne på gassen i beholderen på figur 4, en dag hvor trykket udenfor beholderen er 98,1kPa, mens trykket inde i beholderen er 99,2kPa.

A) Bestem massen af cylinderen"


Følgene oplysninger er gevet

Cylinderen:
d = 20m - altså radius på 10m
h = 7m

Gassen i cylinderen:
c_p = 50 J/(mol*K)
Trykket udenfor cylideren = 98,1 kPa
Trykket inde i cylinderen = 99,2 kPa

Gassen kan desuden regnes som en idealgas og det er en metalcylinder (hvis det har nogen relevans).


Jeg har kigget lidt rundt i formlerne, men jeg kan ikke rigtig finde noget så jeg håber der er nogen som kan give et hint :)
oplægget er desuden vedhæftet og selve opgaven er opgave 3.
 

Vedhæftet fil: Fysik A maj 2006.pdf

Brugbart svar (4)

Svar #1
30. oktober 2010 af mathon

              trykforskellen   ΔP = (99,2 - 98,1) kPa = 1,1 kPa = 1100 N/m2

              beholderens topareal   Atop = (π/4)·d2 = (π/4)·(20 m)2 = 100π m2

              den løftende kraft 
                                                  F = m·g = ΔP·Atop = (1100 N/m2)·(100π m2) = 345575,19 N

                                                        m·g = 345575,19 kg·m/s2

                                                        m·(9,82 m/s2) = 345575,19 kg·m/s2

                                                        m = (345575,19 kg)/9,82 ≈ 35191 kg = 35,191 tons


Brugbart svar (4)

Svar #2
30. oktober 2010 af mathon

husk her
                                 tryk = kraft pr arealenhed              (N/m2 = Pa)

                                 samlet tryk = kraft                            (N)

formelmæssigt

                                  P = F/A

                                  F = P·A

................

udtrykket
                     "samlet tryk" kan måske virke lidt forvirrende
       men
                     endnu har ingen fundet et overbevisende bedre begrebs-udtryk til dets eventuelle afløsning


Svar #3
30. oktober 2010 af Explomatic (Slettet)

 Jeg takker mangen gange :) 


Skriv et svar til: Bestemme massen af en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.