Matematik

Hurtigt spørgsmål, diff. regning

30. oktober 2010 af bullern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan formelen for f'(x) for f(x)=x^n = n*x^n-1

bruges på nedenstående - i så fald, kommer den så til at hedde nedenstående?

f(x)=3x^3+6x^2  

f''(x) = 3(3x^2)+2(6x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er helt korrekt.


Svar #2
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Super! :-) Mange tak :-)


Svar #3
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Hvad med fx 3,2√x ? 

Jeg har lært at differentiere hvor "der ligesom står en potens i hjørnet af kvadratroden" - fx den trejde rod - men hvordan gør man når der er et tal foran? 

√x må i hvert fald blive x^0,5 :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Her er der tale om k·√x = k·x1/2 . Konstanten k forbliver blot som en faktor til (x1/2)' .


Svar #5
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål, diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.