Matematik

Vektorer: Skæringspunkt mellem cirkel og linje

31. oktober 2010 af Bøllemis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave:

En cirkel C og en linje l er bestemt ved:

C: x^2 - 4x + y^2 + 2y = 11

l: y = x + 1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og C

Tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

kravet for skæring er:

                             x2 - 4x + y2 + 2y - 11 = 0          og         y = x + 1
hvoraf
                             x2 - 4x + (x + 1)2 + 2·(x + 1) - 11 = 0                        som reduceres til

                            
                             2x2 - 8 = 0 .................
 


Svar #2
31. oktober 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

jamen så får jeg:

x^2-4x+(x+1)^2+2(x+1)-11=0

x^2-4x+x^2+1+2x+2-11=0

2x^2-8-2x=0

2x^2-2x=8

2x^2-x=8/2

x^2-x=4/2

0=kvadratroden af 2

Det er jo helt forkert - Kan du hjælpe mig for noget er helt galt her??


Svar #3
31. oktober 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Har lige regnet på det igen, glemt det dobbelte produkt. Passer det, hvis x = kvadratroden af 2/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af mathon

kravet for skæring er:

                             x2 - 4x + y2 + 2y - 11 = 0          og         y = x + 1
hvoraf
                             x2 - 4x + (x + 1)2 + 2·(x + 1) - 11 = 0                        som reduceres til

                            
                             2x2 - 8 = 0

                             x2 - 4 = 0

                             (x+2)(x-2) = 0

                             x = ±2

skæringspunkternes 2.koordinat
 
                                                  1. koordinat                           2. koordinat
                                                         
-2                                       y = -2 + 1 = -1

                                                           2                                        y = 2 + 1 = 3

hvorfor skæringspunkterne
                 er
                                                                S1 = (-2,-1)  og  S2 = (2,3)


 


Svar #5
02. november 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Tusind tak (:
 


Skriv et svar til: Vektorer: Skæringspunkt mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.