Kemi

Opløseligheden i 0,1 M saltsyre

31. oktober 2010 af frejl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor stor er opløseligheden af sølvbromid i 0,1 M saltsyre?

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne det ud.  Jeg ved hvad opløselighedsproduktet for sølvbromid er = 5,25*10^-13 M^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

koncentrationen af Cl- i
0,1 M HCl er

                  [Cl- ] = 0,1 M    som ikke ændres ikke ændres på 1. decimal ved tilsætning af en ringe mængde AgBr

du har derfor

                               [Ag+] • [Cl- ] = 1,6·10-10 M2

                 dvs
                               [Ag+] = (1,6·10-10 M2) / (0,1 M) = 1,6·10-9 M

ækvivalerende

AgBr:                               1,6·10-9 mol AgBr pr liter 0,1 M HCl
                dvs
                               (1,6·10-9 mol/L)·(187,77 g/mol) = 3,004·10-7 g/L ≈ 0,3·10-6 g/L = 0,3 µg/L 0,1 M HCl
 


Svar #2
31. oktober 2010 af frejl (Slettet)

hmm ok, det forstår jeg godt, men hvor får du tallet 1,6·10-10 M2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af mathon

opløselighedsproduktet for sølvchlorid
er
                            Kop(AgCl) = 1,6·10-10 M2
 


Svar #4
31. oktober 2010 af frejl (Slettet)

ahh ok :) mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Opløseligheden i 0,1 M saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.