Fysik

Er det her rigtig??

02. november 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

185. Et batteri med en hvilespænding på 4,5 V og en indre modstand på 2,0 Ω forbindes med en pære, hvor glødetrådens resistans er 5,0 Ω.


a. Hvad bliver strømstyrken i kredsløbet? Hvor stor effekt afsættes i pæren?


U=R·I→I=U/R

I=(4,5 V)/(2,0Ω+5,0Ω)=0,64 A
P=U·I=4,5V·0,64A=2.88W

Er det rigtig som jeg har regnet det?


b. Hvad er nytteværdien?
 

Kunne godt bruge hjælp til b, hvilken formel?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af peter lind

a)Når det er effekten der afsættes i pæren, der spørges om skal du bruge spændningsfaldet over pæren til at finde effekten.

b) Effekten afsat i pæren / total effekt.


Svar #2
02. november 2010 af monalise (Slettet)

hmm Så a er ikke rigtig?:)


Svar #3
02. november 2010 af monalise (Slettet)

Kan du hjælpe mig med den med nytteværdien?:) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af peter lind

Se #1. Den totale effekt har du selv beregnet i #0. Så er det bare at finde spændingsfaldet over pæren og deraf finde effekten afsat i pæren. Du kan også bruge P=  U*I  = R*I2


Svar #5
02. november 2010 af monalise (Slettet)

Nu har jeg prøvet og prøvet...

Men vil du ikke prøve at skrive det op, for kan virkeligikke få det til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

 jeg forstår det altså heller ikke.

hvordan finder man spændingsfaldet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2010 af peter lind

Hvis det er over pæren. Brug Ohms lov


Svar #8
02. november 2010 af monalise (Slettet)

Vil du ikke være sød at vise, hvordan du ville løse opgaven. Ville godt nk hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2010 af peter lind

Du har 1. modstanden i pæren. 2. Du har strømmen i pæren(fundet i første spørgsmål) 3. Du kender Ohms lov(brugt i første spørgsmål) så hvad er problemet? Hvad har du gjort?


Svar #10
02. november 2010 af monalise (Slettet)

Fordi jeg stadig ikke kan få det til at passe. Hvordan finder jeg det spændingsfald, du snakkede om?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. november 2010 af peter lind

Hvad har du gjort?


Skriv et svar til: Er det her rigtig??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.