Matematik

differentialligning - hjælp søges

03. november 2010 af Jensen2300 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen

Jeg ville håbe på om der var nogle, som ville forklarer mig hvordan denne opgave beregnes, eftersom at det er metoden, som er vigtig for mig.

bestem den løsning til differentialligningen, der går gennem (a,b), når:

(dy/dx) = x i punktet (a,b) = (1,2)

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med y-punktet, siden at den er angivet???

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen y(x) er en stamfunktion til x, da dy/dx = x . Heraf ses

y(x) = (1/2)·x2 + k .

Bestem nu k, således at y(1) = 2 .


Svar #2
03. november 2010 af Jensen2300 (Slettet)

jeg forstår det simpelthen ikke, Gud hvor føler jeg mig dum, jeg kan altså ikke se hvad det er jeg skal gøre...

altså for at bestemme k, så skal jeg sætte funktionen lig med 2 og isolerer k

Er det sådan?


Svar #3
03. november 2010 af Jensen2300 (Slettet)

jeg kan godt forstå at du har integreret funktionen...


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der skal gælde y(1) = 2, dvs

2 = y(1) = (1/2)·12 + k , altså

(1/2) + k = 2 . Find nu k .


Svar #5
03. november 2010 af Jensen2300 (Slettet)

okay nu forstår jeg. Jeg skal flytte 1/2 over på den anden side, og det giver -3/2

k= -3/2

Ej tusind tak for hjælpen, nu forstår jeg metoden :)


Skriv et svar til: differentialligning - hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.