Matematik

STX 1 g, matematik hjælp. HASTER

03. november 2010 af Steffecph (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået en aflevering for til imorgen. Men nu kan jeg ikke finde ud af resten af opgaverne :(

 ligningen: 4x=(6x-2)/5.

og

En ret linje går gennem punkterne: (-2,23;-6,56)) & (4,12;12,33).

a: Beregn hældningen a.

b: Beregn afskæringen b.

c: Hvilken y-værdi svarer til x-værdien 31?

d: Hvilken x-værdi svarer til y-værdien 18,21.

____________________________________________________

Håber i vil hjælpe da jeg er så død til de opgaver og har kæmpet med dem hele OD dagen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang den første ligning med 5 og isoler x.

Du må kunne finde formlerne for beregning af en linies hældning ud fra to givne punkter i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af keg (Slettet)

den første:

ganger  med 5 på begge sider

trækker 6x fra på begge sider

14x=-2

x=-(1/7)


Svar #3
03. november 2010 af Steffecph (Slettet)

Jeg kan ikke komme længere med ligningen end:

4x=6x-2/5 <=>

4x=6x-2/5*5 <=>

4x=6x-2

Svaret skal give x=1/7. Den kan jeg ikke få den til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2010 af PeterValberg

4x = (6x - 2)/5
20x = 6x -2
14x = -2
x = -1/7

Den anden:

a) beregn hældningskoefficienten a ved at indsætte de to punkters koordinater i

a(x2 - x1) = (y2 - y1)

b) indsæt den fundne a og et punkts koordinater i den rette linjes ligning og bestem b

y = ax + b

c) med ligningen bestemt indsætter du 31 som x i ligningen y = ax + b (hvor a og b nu er kendte) og beregner y

d) som før, blot indsætter du 18,21 som y og bestemmer x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af PeterValberg

# 3 det giver altså -1/7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
03. november 2010 af Steffecph (Slettet)

- 1/7. Undskyld. :) Jeg har fået den til at passe. Men kan stadig ikke finde ud af den sidste!


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2010 af PeterValberg

# 6

I svar #4 har du faktisk en løsningsmodel, - du skal bare indsætte tal og gøre det der står :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: STX 1 g, matematik hjælp. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.