Matematik

differential regning!!!! HJÆLP HUrtigt?

05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der ude håber du kan hjælpe mig med den her opgave. jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde frem til x0.

Betragt funktionerne f og g med forskriften

f(x)= x^2+x+1  og g(x)= 2x^2 + x +4

der findes en værdi af x0, så tangenterne i (x0,f(x0)) og (x0,g(x0)) il grafernefor de to funktioner er parllelle. besm ved håndkrft denne værdi af x0. bestem vd håndkraft ligninge fo de to tangenter ??

Hvordan finder jeg x0 ??? jeg forstår det ikke!!

det er fra bogen: trip's matematiske bog 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

At de to tangenter skal være parallelle, betyder, at tangenterne har samme hældningskoefficient. Man skal altså finde x0, så at   f'(x0) = g'(x0) . Løs nu denne ligning i x0 .


Svar #2
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

Det  er det jeg ikke forstår. hvordan jeg skal finde x0 .
 

hvis jeg tager f mærke af forskriften og  g mærke af forskriften . hva skal jeg så gør ??


Svar #3
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

#1Det er det jeg ikke forstår. hvordan jeg skal finde x0 .

 

hvis jeg tager f mærke af forskriften og g mærke af forskriften . hva skal jeg så gør ??

At de to tangenter skal være parallelle, betyder, at tangenterne har samme hældningskoefficient. Man skal altså finde x0, så at   f'(x0) = g'(x0) . Løs nu denne ligning i x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f'(x0) = g'(x0) . Sæt de to udtryk lig hinanden.

f(x) = x2 + x + 1 , f'(x) = ?

g(x) = 2x2 + x +4 , g(x) = ?


Svar #5
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

det har jeg gjort, og hvad så? jeg ved ikke hvad jeg skal bagefter.

f''(x)= 2x+1

g'(x)= 4x+5


Svar #6
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

jaa jeg skrev en fejl fra staten, det må du undskyld.

g(x)= 2x^2 + 5x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 (med rettelsen i #6)

Altså, OK

f'(x) = 2x +1 ,

g'(x) = 4x + 5 .

Ligingen f'(x0) = g'(x0) er da

2x0 + 1 = 4x0 + 5 . Løs nu den ligning i x0 .


Svar #8
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

Jaa, jeg ved ikke hvordan man løser sådan en ligning. 2x0 + 1 = 4x0 + 5
det lyder dumt, men det kan jeg seriøst ikke finde ud af :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kan du bedre løse ligningen, hvis vi kalder x0 for x?

2x + 1 = 4x +5


Svar #10
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

nej det siger mig intet :S


Svar #11
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

jooo nu har jeg fundet ud af det. tusind tak for hjælpen.

x0 = -2 :)


Svar #12
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

undskyld hvis jeg har været for besværlig


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er korrekt. Nu kan du så finde de to tangenters ligninger.


Svar #14
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

jeps. mange taak :)


Svar #15
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

er tangenten for f y= -3x -11 ? eller Y= -3x - 3 ?


Skriv et svar til: differential regning!!!! HJÆLP HUrtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.