Matematik

differentiere en ligning

09. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion har regneforskriften f(x) = 4  over kvadratrod x - x (håber i kan forestille jer det)

Jeg skal bestemme monotoniforholdene , så går ud fra at ligningen først skal differentieres .. men hvordan differentierer jeg 4 over kvadratrod x ? -

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Zulum4n (Slettet)

Når du skriver 4 over kvrod x, mener du så at der en bræk med 4 i tælleren og kvrod i nævneren +

Eller mener du den fjerde rod af x ?

hvis det den fjerde rod af x, så kan det også skrives som x^(1/4) lige som kvrod x kan skrives som x^(½)... Også er det ellers bare med at bruge reglen om differentier x med en potens, ( x^a )' = ax^(a-1)

så (x^(1/4 ) ) ' = 1/4 * x^(-3/4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skriv det som

f(x) = 4·x-1/2 - x

og benyt at (xn)' = n·xn-1 .

Der er ikke tale om en ligning, men om en funktion f(x) , der skal undersøges.


Skriv et svar til: differentiere en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.