Matematik

sin og cos.

11. november 2010 af rikkehør (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er ∠A=20°, ∠B=30° og |AC|=8
1.Beregn de ukendte sider i trekant ABC
2.Beregn længden af højden fra C
3.Beregn længden af medianen fra C
 

hvordan regner man opgave 2 og 3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en tegning af figurene. Find passende trekanter hvor du kender vinkler og sider og hvor den ubekendte side indgår. 2. kan også beregnes ved at finde arealet af trekant ABC og bruge at arealet af en trekant er ½*højde*grundlinje.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Benyt vinkelrealtionen og sinusrelationerne.
 

A +B + C = 180

a / sinA = b / sinB = c  / sinC


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Højden fra C er a *sin B eller b* sin a = 8 * sin A

Til beregning af meridianen skal du benytte den udvidede Phytagoræiske læresætning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2010 af mathon

                                          mc = (1/2)·√(2(a2+b2) - c2) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Kald midtpunktet af c for M

Andvend cosinusrelationen på ACM og BCM

Adder de to ligninger, så kommer du til formlen som #4 har vist


Skriv et svar til: sin og cos.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.