Fysik

finde massen af et sort hul

17. november 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

en stjerne udfører en jævn cirkelbevægelse omkring et sort hul et sted i galaksen.

 jeg kender omløbstiden T, farten v og har regnet radius r. 

men hvordan kan jeg finde massen af det sorte hul?

ved jeg nok skal bruge denne formel

Fres = (m * 4 * π2 * r) / T2

men jeg kender jo ikke Fres :( 


Svar #1
17. november 2010 af hjæææælp (Slettet)

hvorfor er der så dødt herinde i dag? 

det plejer ikke at gå så lang tid 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2010 af Bombadil (Slettet)

Hvad er centripetalkraften givet ved i en jævn cirkelbevægelse?

Fcent=mv2/r

Hvilken kraft yder den nødvendige centripetalkraft?

Gravitationskraften -som er givet ved Fgrav=GmM/r2.

Skal de to være lig med hinanden? - ja
 


Skriv et svar til: finde massen af et sort hul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.