Fysik

gennemsnitlig lodret kraft

26. november 2010 af science1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende spørgsmål En stuntman kører en bil med masse M = 1000 kg op ad en rampe med en hældning
på a = 20o i forhold til vandret. Hældningen går et sted brat over til at være
vandret, og bilen fortsætter fra dette punkt sin bevægelse ud i luften. Det øjeblik
hvor bilen forlader rampen, svarer til tiden t = 0. Bilens fart er da V0 = 100 km
i timen. I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og ser desuden bort fra
luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den
vandrette henholdsvis lodrette komposant af bilens bevægelse.

Og mangler en god del inspiration til hvordan jeg besvarer

c) Hvad er bilens lodrette hastighedskomposant Vy lige i øjeblikket før rampen
rammes igen ?

og


d) Bilens lodrette hastighed nedbremses til nul af bilens affjedring, når bilen rammer
rampen. Nedbremsningen sker over en tid Dt = 0;1 s. Estimer hvor stor en
gennemsnitlig lodret kraft fra jorden bilen er udsat for under nedbremsningen .
 

Er der nogen der kan hjælpe mig? Hvilke formler skal jeg bruge og hvilken fremgangsmåde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=920478


Svar #2
26. november 2010 af science1 (Slettet)

Det er samme opgave ja, men spørgsmålene er ikke de samme som dem jeg ikke kan finde ud af :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2010 af peter lind

c) er med i opgaven.

d) Du skal bruge Newtons anden lov F = m*a, hvor du bruger en gennemsnit acceleration ud fra de givne oplysninger.


Svar #4
01. december 2010 af science1 (Slettet)

Jeg kan ikke se hvordan jeg skal finde accelerationen uden at kende F i forvejen? :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2010 af peter lind

Det er skam heller ikke meningen. Det er kraften du skal finde ud fra Newtons anden lov. Gennemsnitsacceleration finder du af at du har ændringen af hastigheden i et givet tidsinterval.


Skriv et svar til: gennemsnitlig lodret kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.