Matematik

Froskrift for omsætning, g(x)

29. november 2010 af christinabjerg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.

Jeg sidder med en emneopgave, og er gået i stå ved denne opgave og kunne virkelig godt bruge noget hjælp:

- De faste omkostninger ved produktion af en vare er 120 kr pr. år. De variable omkostninger er 31 kr. pr. stk. Prisen for varen er givet ved følgende funktion: p(x)= -2+120

Bestem forskrift for samlede omkostninger f(x)

Bestem forskrift for den samlede omsætning g(x)

Jeg ved at f(x)=31x+120

men hvad er g(x)?

normalt ville jeg sige pris*antal, men jeg kan ikke finde ud af hvad pris pr. stk. når det står som en funktion???

Håber i vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af klimasven (Slettet)

p(x) er vel -2x+120 

Den samlede omsætnig g(x)=x*p(x)=x(-2x+120)


Skriv et svar til: Froskrift for omsætning, g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.