Fysik

Lille simpelt spørgsmål

01. december 2010 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, det her er et ret banalt spørgsmål, som jeg håber ikke lyder alt for dumt. Men jeg skriver, som nogle måske har bemærket, studieretningsopgave i kvantemekanik. Hertil skal jeg gøre rede for hilbertrum, bølgefunktion osv., men jeg skal desuden også komme ind på the space of square integrables, L2, som jeg har spurgt ind til en gang før her på siden.
Mit spørgsmål er, hvordan dette vektorrum har betydning for kvantemekanikken. Er det fordi den repræsenteres i dette rum? Kan man med andre ord sige, at vi har alt den mere abstrakte matematik, dvs. opbygningen af bølgefunktionen, egenværdier, tilstandsvektor osv., men den del som beskæftiger sig med L2 er opbygningen af egentlige ANALYSE-funktioner, der tilfredsstiller den mere abstrakte matematik? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af peter lind

Der tænkes formodentlig på at bølgefunktionen Ψ(x) opfattes som en sandsynlighedsamplitude således at |Ψ(x)|2dV opfattes som sandsynligheden for at finde partiklen i rumfanget dV. For at dette skal have nogen mening må |Ψ(x)|2 være integrabel.


Skriv et svar til: Lille simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.