Kemi
empirisk formel
21. april 2005 af
Eva (Slettet)
Hey ;)
skal finde den empiriske formel.
har 0,323 g stof og der dannes 0,968g CO2 og 0,176g H2O..
stoffet skal indeholde C H og O..
laver nogle udregninger og kommer frem til at masseprocenten er:
C: 80,50
H: 34,06..
det er jo over 100%.. og mangler stadig andelen af O..
hmm.. hvad skal jeg gøre??
håber der er en som kan svare..
Mvh Eva
skal finde den empiriske formel.
har 0,323 g stof og der dannes 0,968g CO2 og 0,176g H2O..
stoffet skal indeholde C H og O..
laver nogle udregninger og kommer frem til at masseprocenten er:
C: 80,50
H: 34,06..
det er jo over 100%.. og mangler stadig andelen af O..
hmm.. hvad skal jeg gøre??
håber der er en som kan svare..
Mvh Eva
Svar #1
21. april 2005 af frodo (Slettet)
n(CO2)=n(C)=0,968/44,01 mol= 0,022mol
n(H)=2n(H2O)=2*0,176/18,02 mol =0,0195 mol
m(H)=0,0195 mol*1,01g/mol=0,02g = 6,11%
m(C)=0,022mol*12,01g/mol=0,264 g =81,78%
m%(O)=100%-81,78%-6,11%=12,11% =>
m(O)=0,039g => n=0,0024 mol
emp:C9H8O
et relativt underligt molekyle
n(H)=2n(H2O)=2*0,176/18,02 mol =0,0195 mol
m(H)=0,0195 mol*1,01g/mol=0,02g = 6,11%
m(C)=0,022mol*12,01g/mol=0,264 g =81,78%
m%(O)=100%-81,78%-6,11%=12,11% =>
m(O)=0,039g => n=0,0024 mol
emp:C9H8O
et relativt underligt molekyle
Svar #2
22. april 2005 af Eva (Slettet)
tak for det ;) jae.. lidt mystisk er det da.. men det er en isomer form af kanelaldehyd ;)
Mvh Eva
Mvh Eva
Skriv et svar til: empirisk formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
