Matematik

Eksponentiel funktion - kvadratisk optimering

03. december 2010 af EbbiN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har følgende eksponentielle funktion:

P(x) = 50000*0.98661959^x - Denne funktion er min prisfunktion

Jeg har også denne prisfunktion P(y) = 16500 pr. enhed

Jeg har altså to produkter, den ene hvor der er monopol den anden hvor der er en markedspris.

Omkostningerne er ens for begge produkter: 15000 pr. enhed

Jeg skal så have fundet en omsætningsfunktions og derved en dækningsbidragsfunktion:

DB(x) = (50000*0.98661959^x)*x + 16500y - 15000y - 15000x <=>

DB(x) = (50000*0.98661959^x)*x - 15000x + 1500y .................

Hvordan ganger jeg x ind i en eksponentiel funktion, og ligeledes hvordan går jeg 15000x ind i funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2010 af peter lind

Du kan trække de 2 led med y sammen; men udtrykkene med x kan du ikke forenkle mere.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion - kvadratisk optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.