Matematik

reducere en ligning

05. december 2010 af ffffj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

reducere følgende udtryk: (2x+8)(2x-8)-(3+2x)(3-2x)

 Er fuldstændig blank :/???


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af peter lind

Brug (a-b)(a+b) = a2-b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2010 af pige24 (Slettet)

Hvad hedder din matematikbog?


Svar #3
05. december 2010 af ffffj (Slettet)

sorry, er stadig blank... hvor kom bogstaverne fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2010 af pige24 (Slettet)

F.eks

(3+1) opløftet i 2

(3+1)+(3+1)

3"2+1"2+6


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2010 af pensionist (Slettet)

#4 Hvad hedder din matematikbog ?

Vi skal bruge reglen ; to tals sum gange de samme to tals differens er lig differensen mellem tallenes kvadrater.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2010 af pige24 (Slettet)

Mig matematrix.

Pensionist.Kan (2x+8) ikke reduceres til 2(x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2010 af pensionist (Slettet)

#6

Jo, men hvorfor skulle vi gøre det ? Det er da lidt af en omvej.


Svar #8
05. december 2010 af ffffj (Slettet)

hvilken er rigtig??


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2010 af pige24 (Slettet)

(2x+8).(2x-8) gang alle leddene med hinanden

(3x+2).(3x-2) gang alle leddene med hinanden

Minus

Tror det er sådan.

God dag til dig.


Svar #10
05. december 2010 af ffffj (Slettet)

ok tak...


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2010 af pensionist (Slettet)

(2x + 8)•(2x - 8) = (2x)2 - (8)2 = 4•x2 - 64

 Eller du kan gange den ud 2x•2x + 2x•(-8) +8•2x + 8•(-8) = 4•x2 - 64


Svar #12
05. december 2010 af ffffj (Slettet)

hendes ser mindre indviklet ud.. men hun er 13 såå jeg stoler på dig pensionist :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2010 af pensionist (Slettet)

Opgaven er ikke færdig, men jeg tror du kan klare den sidste del selv.

Det pige24 har skrevet er det samme som det jeg har skrevet !


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. december 2010 af pige24 (Slettet)

Til FFFJ

(2x+8).(2x-8)=(2x.2x)(-8.2)(8.2)(8.8)=4x"2-16+16-64=4x"2-64

Bemærk når jeg har skrevet-16+16,de to led går ud med hinanden.

Hvad har det med din alder at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. december 2010 af pige24 (Slettet)

Til FFFJ..

prøv med den anden kvadratsætning.

Du spørger bare,hvis der er problemer.


Skriv et svar til: reducere en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.