Kemi

pH beregning fra masse og volume

05. december 2010 af CABAL2004 (Slettet)

Hej alle!

Jeg håber der en der kan forklare og vise mig hvordan jeg gør dette!

Jeg skal finde pH i en vin der indeholder 1,72 g natriumhydrogentartrat per liter

(man går ud fra at kun dette salt bestemmer pH)

Mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af 92-majse (Slettet)

 Du kan beregne stofmængden ved at gange molarmassen med massen. Denne stofmængde dividerer du så med 1 liter for at finde koncentrationen. Til sidst tager du -log af koncentrationen 


Svar #2
05. december 2010 af CABAL2004 (Slettet)

Hej! Tak for svaret. Men burde det ikke være massen/molarmassen??

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2010 af mathon

c(natriumhydrogentartrat) = (m/M)/V = ((1,72 g)/(172,07 g/mol))/(1 L) = 0,01 M

pKs(hydrogentartrat) = 4,23                    (svag syre)

                              pH = (1/2)·(pKs - log(c))

                              pH = (1/2)·(4,23 - log(0,01)) = 3,1


Svar #4
05. december 2010 af CABAL2004 (Slettet)

Tusind tak!

Må jeg spørge hvor du fandt pKa værdien henne??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2010 af mathon


Svar #6
05. december 2010 af CABAL2004 (Slettet)

åh ok, mange tak for din hjælp!

Er 3,1 egentlig ikke en høj pH hvis det skulle være vin?


Skriv et svar til: pH beregning fra masse og volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.