Matematik

Bestem længde og forskrift.

06. december 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 
Jeg har problemer med hvordan jeg skal løse denne opgave. 

I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages der, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen

W(L)=b*L^a

a) bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W (7,1) =5,5 og W(14,3)=58,4.

b) hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100 g?

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af PeterValberg

 W(L) = b·La

er en potensfunktion, hvor eksponenten a kan bestemmes som:

hvor du indsætter de to punkter, du kender (7,1 ; 5,5) og (14,3 ; 58,4)

konstanten b bestemmes ved at indsætte den fundne værdi for a samt ét af de kendte punkter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Brug dine regneregler for at bestemme en forskrift for en potensudvikling ud fra to punkter.

Så kan du isolere længden, og beregne denne ved 100 g.


Svar #3
07. december 2010 af zuku (Slettet)

 Jeg har sat punkterne ind i Graph, og derved fået a til at blive 7,35 og b til at blive -46,67 :)
Hvordan skal jeg isolere længden og beregne de 100 g? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2010 af PeterValberg

 W(L) = b·La

W(L) = -46,67·L7,35

indsæt 100 som W(L) og løs for L:

100 = -46,67·L7,35

gøres lettest i CAS :-)

solve(100=-46.67*L^7.35,L)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. december 2010 af zuku (Slettet)

Jeg kan ikke få lov til at udregne det med solve for TI.
Er der nogle som vil hjælpe?

L = 146,67 


Skriv et svar til: Bestem længde og forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.