Matematik
Ligninger med flere ubekendte
23. april 2005 af
Waterhouse (Slettet)
Ret simpelt spørgsmål - kan man få grafregneren (TI89, i mit tilfælde) til f.eks. at løse ligningssystemer hvor du har tre ligninger med 3 ubekendte? Jeg kan få den til det med to ubekendte, men samme metode virker ikke rigtig når der er mere end det..
Svar #1
24. april 2005 af sigmund (Slettet)
Jeg har ikke selv en TI89, men jeg vil tro at løsningen med simult-funktionen vil løse dit problem, se side 73 i manualen (http://education.ti.com/downloads/guidebooks/dk/8992-03dan.pdf) (side 73 svarer til side 17 i pdf-filen, jeg har henvist til).
Svar #2
24. april 2005 af tjah1 (Slettet)
Det kan du :)
Du skal bruge løs( eller solve( funktionen og i mellem de forskellige ligninger du har skal du skrive and.
ex.
løs(x=3y and y=17z+3x and z=24y,{x,y,z})
aner ikke om det giver noget - det er bare et ex. husk at bruge tuborgklammerne om de ukendte faktorer den skal finde.
Du skal bruge løs( eller solve( funktionen og i mellem de forskellige ligninger du har skal du skrive and.
ex.
løs(x=3y and y=17z+3x and z=24y,{x,y,z})
aner ikke om det giver noget - det er bare et ex. husk at bruge tuborgklammerne om de ukendte faktorer den skal finde.
Skriv et svar til: Ligninger med flere ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
