Matematik

Hjælp til at differencer denne opgave :-)

09. december 2010 af bering93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 På en køretur i Alperne ryger du med din bil ud fra en 320 m høj alpe-klippe-skrænt.

<div style="mso-element:para-border-div;border:none;border-bottom:solid windowtext 1.0pt; mso-border-bottom-alt:solid windowtext .75pt;padding:0cm 0cm 1.0pt 0cm"> <p class="MsoNormal" style="border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext .75pt; padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm">På vej ned sidder du og tager en kølig analyse af den nære fremtid, idet du ved at bilens højde over jordoverfladen kan beskrives ved bevægelsesfunktionen:</o:p> <p class="MsoNormal" style="border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext .75pt; padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm">S(t) = 320 – 4.91*t2.            hvor t er sek.</o:p> <p class="MsoNormal" style="border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext .75pt; padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm"> </o:p> <p class="MsoNormal" style="border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext .75pt; padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm">Bestem hvor lang tid der går inden du lander.</o:p> <p class="MsoNormal" style="border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext .75pt; padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm">Bestem med hvilken fart du lander.</o:p>

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2010 af Morsby (Slettet)

a) Løs S(t) = 0 for t. (Er jo bare en andengradsligning)

b) S'(facit i a), idet S'(t) = -2·4,91·t


Skriv et svar til: Hjælp til at differencer denne opgave :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.