Matematik

Udledning af en lille sjov ligning

13. december 2010 af Yuggler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet at udlede denne ligning

G * (1 - Q/K + Q/K * e^rT ) = Q * e^rT

og det skulle helst give


G * 1 + Q * (1/K * e^rT - 1/K) = Q * e^rT

efter at have luret lidt i resultaterne :)

Jeg forstår ikke hvordan Q bliver til 1 og hvordan Q kommer ud fra parantesen og bliver positivt.

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Er det mon nu e^(rT) eller e^(r)*T, du mener?

BRUG DOG PARENTESER HER PÅ SP, det er spild af tid hver gang, vi skal spørge igen igen.

Eftersom dine højresider er ens, skulle venstresiderne også gerne være ens, og det er jo ikke tilfældet.

Vi ganger 1. venstreside ud: G - G*Q/K + G*Q/K*e^?

Og anden venstreside: G - Q/K + Q/K*e^?

Det ses, at 2. og 3. led har "tabt" deres G

Ikke så mærkeligt, at du er forvirret.

- Men husk lige det med parenteserne - ik'? ;-)


Svar #2
13. december 2010 af Yuggler (Slettet)

Tak for svaret og ja det er e^(rT).

Jeg ser, at du ikke helt får  G * 1 + Q * (1/K * e^rT - 1/K) = Q * e^rT

Problemet lå i, at jeg ikke kunne finde frem til løsningen af det og ikke finde en anden løsning :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Pga. din skrive-sjuske-fejl har jeg slet ikke interesseret mig for højresiderne - blot konstateret, at selv venstresiderne

ikke stemte overens ;-)


Svar #4
13. december 2010 af Yuggler (Slettet)

 Dette undre mig, da man vil kunne finde sådan en udledning her i biomat universitetsbøger. Jeg går stærkt ud fra, at de har styr på deres ting :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Klart klart - men du kan jo se ud fra mit svar # 1, at i hvert fald de to venstresider, DU har skrevet, ikke stemmer overens.

Jeg har jo kun forholdt mig til det, du skriver ;-)


Skriv et svar til: Udledning af en lille sjov ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.