Kemi

Blanding og fortynding....lost igen:)

15. december 2010 af CABAL2004 (Slettet)

Hej igen:)

Ok, her er et spørgsmål jeg godt villekunne gennemskue. Jeg håber nogen kan hjælpe.

To liter ren appelsinsaft fortyndes med rent vand så rumfanget er 10L (opløsning A).

Til tre liter af opløsning A tilsættes 17L rent vand (oplsøning B)

Hvad er det procentiske indhold af saft i opløsning A og B?

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Dallie (Slettet)

Hvis du godt kan gennemskue det hvad skal du så bruge hjælp til? :)

Men I'll give it a go

Du har til at starte med 2L appelsinsaft som fortyndes med 8L rent vand
Opløsning A indeholder således
2L appelsinsaft og 8L rent vand.
Appelsinsaften udgør altså 20% af opløsning A

Du tager nu 3 L af opløsning A og tilsætter 17L vand
Vi ved fra tidligere at der er 20% appelsinsaft i opløsning A. Derfor er mængden af appelsinsaft i opløsning B i alt
3L*0.2 = 0.6L
Opløsning B indeholder således
0.6L appelsinsaft i opløsning B og 19.4L rent vand.
Procenten udregnes ved 0.6L/20L = 0.03 = 3%
Appelsinsaften udgør 3% af opløsning B


Skriv et svar til: Blanding og fortynding....lost igen:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.