Matematik

Billeddannelse beskrevet med matricer

16. december 2010 af anja1992 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg synes at der i dette bevis er en fejl. men jeg er ikke sikker. Jeg håber at nogen vil kigge på det?

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

Hvis linket ikke virker så søg på Matrix algebra og optiske linser på studieportalen..

Det er i opgaven side 14-18.

Personen skriver på side 15 at de tre matricer skal ganges sammen kronologisk.. men det er da ikke det der bliver gjort i udregningen(O3*(O2*O1)).. .. skal den rigtige udregning ikke så således ud:

(O1*O2)*O3

Jeg håber virkelig at nogen kan hjælpe mig.. for jeg har siddet med det i meget lang tid!!!

Vh Anja
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det korrekte matrixudtryk for den sammensatte gang i det optiske system er

O3·O2·O1

og det er også det, der udregnes i opgaven.

Tænk på, at vi finder resultatet af et optisk element som vektoren aout  = (xout , θout) med input ain = (xin , θin) på formen (som søjlevektorer)

aout = O·ain

Output fra element O1 fødes så ind i element O2 som input, osv, så vi får

aout = O3·O2·O1·ain


Svar #2
16. december 2010 af anja1992 (Slettet)

Okay tak :D


Skriv et svar til: Billeddannelse beskrevet med matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.