Kemi

Fordampet Ammoniak molekyler

16. december 2010 af SJ11 (Slettet)

Hej,

Jeg skal finde ud af hvor mange ammoniak molekyler ( NH3) der er fordampet på et minut?

Det jeg ved er at Ammoniaks vægt formindskes med 0,112 g på 1 minut, hvor det fordampes væk.

Den molar masse for ammoniak er 17,03g/mol.

Er der nogen der kan hjælpe med hvordan man så beregner hvor mange ammoniakmolekyler der er fordampet på 1 min.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Phienix (Slettet)

Find hvor mange mol, der er formindsket på ét minut

n = m/M

Når du så har stofmængden, kan du finde antallet af molekyler vha. avogrados tal, NA = 6.022*1023 mol-1 (dette svarer til hvor mange atomer/molekyler, der er for 1 mol)

x antal molekyler = n * 6.022*1023


Svar #2
16. december 2010 af SJ11 (Slettet)

men jeg skal finde ud af hvor mange molekyler der er formindsket. Jeg ved ikke hvad massen er kun, for det formindsket stof, som jeg har nævnt oven over.

Jeg ved ikke hvad stofmængden har været fra starten af.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2010 af Phienix (Slettet)

Men du nævner at ammoniak formindskes med en masse på 0.112g, du skriver ikke at det er hvad du har til at starte med, og du skriver heller ikke, at det formindskede stof har denne masse. 0.112g er den masse NH3, som ifølge det du skriver i post #0, der er fjernet ved fordampning. Ellers kan jeg ikke se, hvordan opgaven skal kunne løses.


Svar #4
16. december 2010 af SJ11 (Slettet)

Ja, jeg har netop ikke fået angivet startmassen, m.  Det du skrev i post#2, er også det jeg vil gøre. men kan ikke gøre det uden startmassen.

Sådan ville jeg regne det ud :

NH3 = 13,03 g/mol

0,112g/ 13,03 g/mol = 0,0085 mol

Og det kan jeg så gange med avogrados tal, har jeg så svaret? Fordi jeg mener selv at jeg ikke kan fortælle mange molekyler der er fordampet på 1. minut.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2010 af Phienix (Slettet)

Startmassen er komplet ligegyldig, så længe du ved, hvor meget stof, der fordampes per minut: og det ved du, du har blot denne værdi som en masse på 0.112 g.

Den molare masse er ~17 g/mol, ikke 13


Skriv et svar til: Fordampet Ammoniak molekyler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.