Matematik

Differentier funktion efter tretrinsreglen.

16. december 2010 af Malenex (Slettet)

 Hej.

Jeg skal differentiere funktionen 7x^2+11x efter tretrinsreglen. 

Jeg har allerede opstillet sekanthældningen, og jeg er også gået i gang med at reducere, men så er jeg gået i stå.

Så langt er jeg nået:

f(x0+h)= (7(x0*x0+h*h+2*x0*x0)-7x0*x0)/(h)

Hvordan kommer jeg videre herfra?

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Holrik (Slettet)

f'(x)=14x+11

differentier de to led 7x^2 og 11x enkeltvis


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Her skal det vises vha. 3-trinsreglen.

#0

Vi har

(f(x0+h) - f(x0)) / h = (7·(x0+h)2 + 11·(x0+h) - 7·x02 - 11·x0) / h

    = (7·(x0+h+x0)(x0+h-x0) +11·(x0+h-x0)) / h

    = (7·(2x0+h)·h + 11·h) / h

    = 7·(2x0+h) + 11 → 7·2x0 + 11 = 14x0 + 11 for h → 0


Skriv et svar til: Differentier funktion efter tretrinsreglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.