Matematik

lokalt maksimum og minimum!!!!!!!!!!!

19. december 2010 af kjaer2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan forklares lokalt maksimum og minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af Anxyous (Slettet)

De steder som har f '(x) = 0 og med forskellige fortegn på begge sider.


Svar #2
19. december 2010 af kjaer2 (Slettet)

 Kan du forklare det nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Det er når der på en given graf sker et fortegnsskifte.

Lad os tage en tilfældig graf, og sige at f '(2) = 0

Det betyder, at når x = 2, er grafens hældning 0, dvs. den er konstant i netop dette punkt. Hvis f(x) vokser før x = 2 og aftager efter 2, er der tale om et lokalt (eller globalt) maksimum. Omvendt hvis f(x) aftager før og vokser efter x = 2 er der tale om et lokalt eller globalt minimum.

Hvis f(x) er enten aftagende eller voksende på begge sider af x = 2, er der tale om en vandret vendetangent.


Svar #4
19. december 2010 af kjaer2 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: lokalt maksimum og minimum!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.