Kemi

Hvorfor fatter jeg ikke hvad en titrering er ?

22. december 2010 af Denicec (Slettet)

Hvad vil det sige at lave en titrering af 10 ml af en væske, som er appelsinsaft/citronsaft ?

Jeg vil gerne have det skæret ud i pap :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2010 af mathon

            ...spørgsmålet hører hjemme under KEMI

         man bestemmer appelsinsaftens citronsyrekoncentration
         ved tilsætning af et målt volumen stærk base med kendt koncentration

ud fra reaktionen

                               H3Cit   +   3 OH  --->   Cit3-   +   3 H2O


Svar #2
22. december 2010 af Denicec (Slettet)

Min fejl 


Svar #3
22. december 2010 af Denicec (Slettet)

Tak :) 


Svar #4
22. december 2010 af Denicec (Slettet)

 Vil det sige at jeg tager citronsaft 10 ml og sætter dråber af base ned i den indtil den skrifter og så afmåler jeg på sprøjten hvor meget jeg hældte i ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. december 2010 af mathon

         idet
                           n(H3Cit) = (1/3)·n(OH-)

                           (0,010 L)·cs = (1/3)·Vb·cb

                           cs = (1/3)·(Vb/(0,010 L))·cb

svar til #4
                     JA


Svar #6
22. december 2010 af Denicec (Slettet)

 Jeg forstår det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2010 af mathon

     ...du skal nok studere begrebet "ækvivalente stofmængder" til større perfektion...


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. december 2010 af mette48 (Slettet)

At titrere vil sige ar man til f.eks 10 ml syre med ukendt pH (apelsinsaft) tilsætter først lidt indikator

og derefter en kendt base med kendt pH indtil blandingen er neutral, hvilket indikatoren viser ved farveskift.

Når basen tilsættes dråbe for dråbe med en sprøjte, kan man se hvor meget base man hav brugt til at neutralisere de 10 ml syre. Derefter kan man beregne syrens pH-værdi ud fra mængden og styrken af basen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. december 2010 af mathon


Skriv et svar til: Hvorfor fatter jeg ikke hvad en titrering er ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.