Kemi

Redox reaktioner..

03. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg kan ikke se hvad der bliver reduceret her ?..

Vedhæftet fil: hvaderherforket.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af mathon

                               -1          -1                                -2     0
                           H2O2   +  2 I-   +   2 H+   --->   2 H2O  +  I2


Svar #2
03. januar 2011 af 215 (Slettet)

 hvordan det.. H2O2 er jo neutral ?.. og H2O ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2011 af mathon

       H2O2:
                      2·(+1) + 2·(-1) = 0  

       H2O:
                      2·(+1) + (-2) = 0
 


Svar #4
03. januar 2011 af 215 (Slettet)

 men hvorfor er oxidationstallet -1 ... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2011 af mathon

   fordi man fastholder, at
   oxidationstallet for H
   skal være +1.

   Er i øvrigt nævnt i din kemibog i afsnittet om redox-teori.
 

                                             

                                                     +1 -1
                                                       H-O
                                                           |                oxygen i et peroxid har OT = -1
                                                       H-O
                                                     +1 -1


Svar #6
04. januar 2011 af 215 (Slettet)

 ok.. kan du så se hvad der gået galt her ?

Vedhæftet fil:Ny side.pdf

Svar #7
04. januar 2011 af 215 (Slettet)

 der  noget galt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2011 af mathon

                     H2O2   er et oxidationsmiddel


Svar #9
04. januar 2011 af 215 (Slettet)

 ok.. kunne du se om der nogle fejl ved disse..


Skriv et svar til: Redox reaktioner..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.