Kemi

Lidt hjælp til Beregning af densitet

04. januar 2011 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hejsa folkens

Jeg ar brug for lidt hjælp til denne opgave, 

Beregn densiteten for grundstoffet xenon ved 20 C (grader celcius) og 1,00 atm. (101,3 kPa).</o:p>

jeg ved at jeg skal bruge ideal ligningen, men jeg ved ikke hvordan jeg skal finde n.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af mathon

                      p·V = n·R·T = (m/M)·R·T

                      p = (m/V)·(R·T)/M  = d·(R·T)/M

                      d = p·M/(R·T)

                


Svar #2
04. januar 2011 af Mads_Kronborg (Slettet)

 Men jeg har jo ikke nogen m (masse). Og hvad er d (densitet?)


Svar #3
04. januar 2011 af Mads_Kronborg (Slettet)

 Har forstået lige meget


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af mathon

d = (1 atm) · (131,3 g/mol) / ((0,082058 atm·L/(mol·K)) · ((273,15+20) K)) = 5,45827 g/L = 0,00545827 g/mL


Skriv et svar til: Lidt hjælp til Beregning af densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.