Matematik

HJÆLP!!! Differential mono ekstra vm

07. januar 2011 af inspirationjulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er dum.

Hjælp!

Betragt funktionen med forskrift f(x)= -4x+7+exp(x)

a) bestem monotoniforhold og lokale ekstrama ved hjælp af differentialkvotienten

b) bestem værdigmængden af funktionen

vh mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af mathon

                   f '(x) = ex - 4

ekstrema
kræver
                   f '(xo) = 0 = exo - 4

                   exo = 4

                   xo = ln(4)

     fortegn for f '(x):                -               0           +
                                      ___________ln(4)_________
    monotoni for f(x):          aftagende                voksende


Skriv et svar til: HJÆLP!!! Differential mono ekstra vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.