Matematik

Hjælp til kapital- og annuitetsformel

09. januar 2011 af Jegelskeraber16 (Slettet)

Hej folkens! Sidder igang med emne-opgave og hvor et af spøgsmålene lyder: gøre kort rede for, hvordan du kan afgøre, om der skal anvendes kapital- eller annuitetsformel.

Anyone? Det vil være en stor hjælp! Med venlig hilsen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af mathon

                        kapitalformel er en indbetaling, som hæver renter og renters rente

                        en annuitet er n terminsydelsers værdi


Svar #2
09. januar 2011 af Jegelskeraber16 (Slettet)

Tak for det! :-)

Kan du give et evt. eksempel på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af Maskinen (Slettet)

Ved kapitalfremskrivning gælder: 

Når man sætter penge i banken, vokser kapitalen, fordi banken betaler rente. Én gang hver termin, det kunne fx være hvert år, tilskriver banken rente med en bestemt procentsats.

Hvor man anvender følgende formel

K1 = K0 · ( 1 + r)

Tallet r = p/100, som kaldes vækstraten eller rentefoden. 


Svar #4
09. januar 2011 af Jegelskeraber16 (Slettet)

Og hvad med en annuitet? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af mathon

     annuitetsformlen

                             Ap = y · ((1+r)p - (1+r)p-n)/r

    Ap: værdien af annuiteten opgjort lige efter p'te ydelse

            hvilket giver
                                       gældsformlen:
                                                     p = 0                        A= G = y · (1 - (1+r)-n)/r

                                       opsparingsformlen:
                                                     p = n                        An = y · ((1+r)n - 1)/r


Svar #6
09. januar 2011 af Jegelskeraber16 (Slettet)

Okay, tak! Det var en stor hjælp. Så fik jeg et spørgsmål til:

bestemmelse af rentefoden ved kapitalfremskrivning.

bestemmelse af antal terminer ved kapitalfremskrivning.
 

Er der nogen der er rimelig gode til det stuff??


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2011 af Maskinen (Slettet)

 Skriv din e-mail til min indbakke og jeg kan sende et matematisk-guldkorn om dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2011 af mathon

                            r = (Kn/Ko)1/n  -  1

                            n = ln(Kn/Ko) / ln(1+r)

                       


Svar #9
09. januar 2011 af Jegelskeraber16 (Slettet)

min e-mail fungere ikke lige pt. men tag min facebook og skriv det i min indbakke derinde, Amalie Adelgaard


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2011 af Maskinen (Slettet)

Problemet ligger i, at det er et Word-dokument. hvor jeg har anvendt formeleditor. 


Skriv et svar til: Hjælp til kapital- og annuitetsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.