Matematik

differentier en forskrift

09. januar 2011 af smilme (Slettet)

Hej, hvordan differentier man denne her forskrift: p(h)= 226 * e-0,157(h-11)  Jeg ved, at det er et sammensat funktion.

Tak på forhånd.


Svar #1
09. januar 2011 af smilme (Slettet)

er der overhovedet  ikke en, der vil hjælpe her???


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af mathon

     p '(h) = 226·e-0,157(h-11)· (-0,157(h-11) '  =  226·e-0,157(h-11)· (-0,157)  =  -35,482·e-0,157(h-11)


Svar #3
09. januar 2011 af smilme (Slettet)

hvorfor gør du det her: p '(h) = 226·e-0,157(h-11)· (-0,157(h-11) '  (hvorfor ganger du med (-0,157(h-11)

og hvor bliver (h-11) her??  226·e-0,157(h-11)· (-0,157)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er differentiation af en sammensat funktion :

p(h) = f(g(h)) ⇒ p'(h) = f'(g(h)) · g'(h)

med

f(x) = 226·ex     og    g(h) = -0,157·(h-11)

og (-0,157·(h-11))' = -0,157


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af mathon

differentiations af sammensat funktion

       (f(g(h(x)))) ' = f '(g(h(x))) • g '(h(x)) • h '(x)

       f(z) = 226·ez

      g(y) = -0,157·y

      h(x) = x -11                  h '(x) = 1


Skriv et svar til: differentier en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.