Matematik

udlede formlen for længden af den projicerede vektor

10. januar 2011 af kristina-stine (Slettet) - Niveau: A-niveau

|Ab (vektor) | = (a ? • b ?)/(|(b|^2 ) ? ) • B (vektor)
Benyt denne formel til i detaljer at udlede formlen for længden af den projicerede vektor:

|Ab(vektor)| = (|a ? • b ?|)/(|(b|^2 ) ? )
 

kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre dette, det er en fortsættelse af en anden opgave, dog behøver man ikke den anden opgave for at lave denne, nogen der kan hjælpe mig?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Altså. projektionen af vektor a på vektor b er vektoren

ab = (ab/|b|) b/|b|

Benyt nu definitionen for beregning af længden |c| af en vektor c :     |c|2 = cc        til at beregne længden af ab .


Svar #2
10. januar 2011 af kristina-stine (Slettet)

hvorfor c??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var for at vise dig, hvordan man finder længden af en vilkårlig vektor c .


Svar #4
10. januar 2011 af kristina-stine (Slettet)

tror desværre ikke jeg helt forstår det i forhold til det svar jeg har skrevet det skal blive til:S


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Find længden af vektoren ab :

|ab|2 = abab = (ab)2 (bb)/|b|4 = (ab)2 / |b|2 , så

|ab| = |ab| / |b|


Skriv et svar til: udlede formlen for længden af den projicerede vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.