Kemi

Opløselighedsprodukt...hvordan gør jeg?

11. januar 2011 af Mechatron (Slettet)

Hej igen:)

Jeg prøver at skrive det hele korrekt ind:

1) Opløselighedsproduktet for bly(II)sulfat er 10^-6. Beregn opløseligheden af bly(II)sulfat i vand.

2) Opløselighedsproduktet for bly(II)sulfat er 10^-6. Beregn [SO4 2-] i en mættet opløsning af bly(II)sulfat i 0,1 M bly(II)nitrat

Jeg ville endnu en gang blive glad hvis der er en der ville vise mig hvordan jeg gør,

Tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2011 af mathon

                                                        PbSO4 (aq)   --->   Pb2+ (aq)  +  SO42- (aq)
molære koncentrationer:                     s                         s                   s
 

   opløselighedsproduktet
                                                        [Pb2+ (aq)] • [SO42- (aq)]  = 2·10-8 M2
hvoraf
                                                               s         •        s             =  2·10-8 M2

                                                       s = √(2·10-8 M2)  =  1,4142·10-4 mol/L

dvs
                                                      1,4142·10-5 mol/100 mL =

                                                       (1,4142·10-5 mol)·(303,28 g/mol) / 100 mL = 4,289 mg / 100 mL

                                        
                                                                                      


Svar #2
11. januar 2011 af Mechatron (Slettet)

Tusind tak!!!

:)


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt...hvordan gør jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.