Matematik

Matematik

12. januar 2011 af søren09 (Slettet)

Hej jeg har to matematik opgaver som jeg ikke kan finde ud af.. 

jeg vil også have mellemregninger. 
b) Omskriv 4x2-12x+9 til formen (ax+b)2

c) Løs ligningen (x-1)(x2-4)=0 (Hint: brug nulreglen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Udregn (ax+b)2 og sammenlign leddene med det opgivne udtryk. Aflæs hvad a og b skal være.

c) Brug vinket til opgaven. Benyt nulreglen.


Svar #2
12. januar 2011 af søren09 (Slettet)

 Hvordan gør jeg kan du vise mig det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af Yow! (Slettet)

hvis du finder det forvirrende, så skal det vel heller ikke stå der, #4....

tak for el o er te i øvrigt...

                  

                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da ret forvirrende. I øvrigt er c, som du har skrevet det, det ene af de to kvadrater, ikke det dobbelte produkt.


Svar #5
12. januar 2011 af søren09 (Slettet)

 Jeg forstår ikke hvad du mener... 

hvordan vil du regne det ud!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #5:

Udregn (ax + b)*(ax+b) og sammenlign dette med udtrykket i opgaven.

Nulreglen siger, at hvis et produkt er 0, er mindst én af faktorerne også nul.

Dvs. x - 1 = 0 ∨x2 - 4 = 0

Løs de to ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2011 af Yow! (Slettet)

jeg har lige prøvet og forklare hvordan jeg ville have regnet det ud, men det tilfredsstillede ikke husest herre...

men altså jeg får det til (2x-3)^2


Svar #8
12. januar 2011 af søren09 (Slettet)

 Det gør jeg også men i ligningen får jeg noget andet... 
Hvordan vil du regne ligningen ud!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #8:

Læs #6, hvis det ikke er for meget at forlange.


Svar #10
12. januar 2011 af søren09 (Slettet)

 Kan i ikke hjælpe mig med at udregne den ligning 

Løs ligningen (x-1)(x2-4)=0 (Hint: brug nulreglen)


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

#10:

Min tålmodighed er snart brugt op her, læs #6.


Svar #12
12. januar 2011 af søren09 (Slettet)

Men det er svaret på "Omskriv 4x2-12x+9 til formen (ax+b)2"

Men i har ikke hjulpet mig med denne opgave 

Løs ligningen (x-1)(x2-4)=0 (Hint: brug nulreglen)


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nu må du snart holde op. Du har fået udførlig hjælp til den sidste ligning i #6. Det kan da ikke skæres mere ud i pap.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #12:

Min fejl, læs #6 til ende.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.