Matematik

Beregning af kassen indvendie rumfang

12. januar 2011 af fogb96 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Nu er det sådan, at jeg er igang med problemregning, og er gået lidt i stå over en opgave.

Den lyder sådan her:

Sabelkassen udvendige mål, når den er samlet, er: 63 cm * 73 cm * 75 cm. Træpladen er 10 mm tyk.

Beregn kassen indvendige rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den indvendige længde, bredde og højde. Husk, at tykkelsen går fra to gange i hver dimension. Bemærk også, at dimensionerne er i cm, mens tykkelsen er i mm. 10mm = 1cm .


Svar #2
12. januar 2011 af fogb96 (Slettet)

Kan det passe, at det så vil give 311710 cm?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv nu dine mellemregninger først, så vi kan se, hvordan du kom frem til det tal. Jeg får et lidt andet resultat.


Svar #4
12. januar 2011 af fogb96 (Slettet)

63-2 = 61 cm
72-2 = 70 cm
75-2 = 73 cm
61*70*73 = 311710 cm
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Nej!

enheden skal være m3 eller cm3 og hvordan du er kommet til det tal ved jeg ikke


Svar #6
12. januar 2011 af fogb96 (Slettet)

Hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2011 af mette48 (Slettet)

I opgaven står der 63 cm * 73 cm * 75 cm.

har du skrevet forkert?


Svar #8
12. januar 2011 af fogb96 (Slettet)

Nej.

Skal man ikke bare gange de tre tal sammen, og så får man et resultat på 344925, hvor man bare skal trække tykkelsen af træet fra til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bredden indvendigt er 73cm-2cm = 71cm, ifølge de oprindelige oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, du kan godt regne det som

Vindv = (63-2)·(73-2)·(75-2) cm3


Svar #11
12. januar 2011 af fogb96 (Slettet)

Tak, det lyder fornuftigt!


Skriv et svar til: Beregning af kassen indvendie rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.