Matematik

Matematik aflevering

15. januar 2011 af HMyrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er den en der vil være mig til stor hjælp?

vi har et projekt om trekanter fået til opgave at måle en flagstang med at målebånd  og vinkel måler (se tegning i dokumentet nede for)

målene for flagstangen var:

A1: 49º

d: 5m

A: 38º

opgaven er så:

- angiv katetelængerne i hver af trekanterne ΔA1, BC og ΔABC.   (Det er bare det som jeg har skrevet hvad der er hvad)

- opskriv et udtryk for tan(u) i ΔA1BC og isoler x.

- opskriv et udtryk for tan(v) i ΔABC og isoler x.

- sæt de to udtryk for x lig hinanden og bestem derved et udtryk for h1.

Vis at udtrykket kan skrives på formen:

h1= d•tan(u)•tan(v)/tan(u)-tan(v)

- ved et eksperiment måltes:

d=10,00m   h2= 1,40m    u=47º     v=42º

beregn genstandens højde.

Hvis du vil du være sådan en fantastisk person og kigge på dokumenter nede for og sende mig din mening om opgaven, så er du min dags helt:) jeg ved godt at den er meget lang opgave, med hvis du vil kigge på det ville det bare være super :)

Vedhæftet fil: matematil trekant.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Vi er en del, der ikke kan åbne docx - filer

Prøve doc eller pdf eller . . .


Svar #2
15. januar 2011 af HMyrup (Slettet)

Glemte at skrive at målene for h2 med flagstangen er 1,54 cm (mål for højde af personen der målte den)


Svar #3
15. januar 2011 af HMyrup (Slettet)

prøver lige at gemme det i PDF

Vedhæftet fil:matematil trekant.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvor er d på tegningen - ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

- Og x ?


Svar #6
15. januar 2011 af HMyrup (Slettet)

d er linen fra A til A1, og x er linjen fra A1 til C


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvor har du det fra, siden vi først får det at vide nu ??


Svar #8
15. januar 2011 af HMyrup (Slettet)

det er fra nogle noter jeg skrev ned som jeg lige skulle finde..


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Har du flere noter inden jeg går i gang, for jeg har allerede bakset meget med opgaven, fordi jeg manglede nogle tal  - ? ;-)


Svar #10
15. januar 2011 af HMyrup (Slettet)

nej, ikke andet end det er noget med at stille det op sådan

Tan(u)=h1/x

men jeg har også siddet de sidste pr. timer og kigget på opgaven og bliver mere og mere forvirret over den.


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Min PC gik ned, men jeg prøver at se på den igen om lidt ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

tan(u) = h1/x ........ tan(v) = h1/(x+d)

x = h1/tan(u) x = h1/tan(v) - d

h1/tan(u) = h1/tan(v) - d

h1 * tan(v) - h1 * tan(u) = -d * (tan(u) * tan(v))

h1(tan(u) - tan(v)) = d * tan(u) * tan(v)

h1 = d * tan(u) * tan(v) / (tan(u) - tan(v))

Mere følger . . .


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

tan(u) = h1/x ........ tan(v) = h1/(x+d)

x = h1/tan(u) .....  x = h1/tan(v) - d

h1/tan(u) = h1/tan(v) - d

h1 * tan(v) - h1 * tan(u) = -d * (tan(u) * tan(v))

h1(tan(u) - tan(v)) = d * tan(u) * tan(v)

h1 = d * tan(u) * tan(v) / (tan(u) - tan(v))
--------------------------------
Heraf kan h1 beregnes

Sinus-rel.: x/sinABC = h1/sinu ..... Heraf kan x beregnes

AC/sin(90-v) = h1/sinv ..... Heraf kan AC beregnes
----------------------
h1 = d * tan(u) * tan(v) / (tan(u) - tan(v))

Heraf kan h1 beregnes ..... Genstandens højde = h1 + h2 ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #14
16. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Spørg, hvis der er noget, du ikke forstår - :-)


Svar #15
16. januar 2011 af HMyrup (Slettet)

Jeg forstår det godt:) tusind tak for at du gad at tage tid til opgaven :)


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.