Kemi

antal mol chlor-atomer i 156g kølemiddel

16. januar 2011 af K. Petersen (Slettet)

Hej, håber der er nogen der kan hjælpe.

Som kølemiddel i køleskabe har man erstattet CFCl3 med CHF2Cl.
a) Et køleskab indeholder 156 g kølemiddel. Hvor mange mol chlor-atomer indeholder et køleskab ved hvert af de 2 kølemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

            M(CFCl3) = 137,368 g/mol                                              M(CHF2Cl) = 86,4679 g/mol

            N(Cl) = 3·(156 g)/(137,368 g/mol) ·NA                            N(Cl) = (156 g)/(86,4679 g/mol) ·NA


Svar #2
16. januar 2011 af K. Petersen (Slettet)

Tak, men hvad er NA som det bliver ganget med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af mathon

OK det var kun antallet af mol
og ikke antal atomer

            M(CFCl3) = 137,368 g/mol                                              M(CHF2Cl) = 86,4679 g/mol

            n(Cl) = 3·(156 g)/(137,368 g/mol)                                   n(Cl) = (156 g)/(86,4679 g/mol)


Svar #4
16. januar 2011 af K. Petersen (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: antal mol chlor-atomer i 156g kølemiddel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.