Kemi

reaktions skema

18. januar 2011 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: C-niveau

 (a) 2NAHCO3(S) Na2O + H2O(g) + 2CO2(g)

hej jeg sidder fast i en forsøg der hedder omdannelsen af natriumhydrogencarbonat jeg sidder fast i opg. der lyder "Vi antager at omdannelsen af NaHCO3 sker efter reaktionsskema (a)." den er nederst
på siden. håber i kan hjælpe

Vi starter med Beregning af massen ved at bruge periodesystemet for at finde atommasse

22,98977 + 1,00794 + 12,011 + 15,994 * 3 = 83,9907 masse

Dernæst Stofmængde af NAHCO3

Natriumhydrogencarbonat vejr 6,017 gram

Jeg bruger følgende formel m=M*n for at beregne stofmængde m= massen i gram M= molarmassen(g/mol) n= stofmængde i Mol
Vi kender m= 6,017 M=83,9907
Jeg vil gerne finde n, derved bliver jeg nød til at isolere n ved at gøre følgende m=M*n
¦(@m)/M=n

6,017/83,9907=n

0,071639=n

Vi antager at omdannelsen af NaHCO3 sker efter reaktionsskema (a). bestem den stofmængde af Na2O, der dannes af den anvendte stofmængde

Na2O = 22,98977*2+15,9994= 61,9789 M
Altså bliver der omdannet 61,9789 g stofmængde

Derefter beregner jeg massen af Na2O

n=0,071639/2 = 0,03582 mol
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det hedder ikke x gram stofmængde. Gram er massen, og stofmængde er antal molekyler (i mol).

Hvad har du ellers svært ved? Det er svært at gennemskue med al den tekst.


Skriv et svar til: reaktions skema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.