Kemi

Søde mennesker?:)

18. januar 2011 af nonoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej....Jeg er lost!!

Jeg skal beregn koncentrationen af saltsyren og ethansyre.

Jeg har det følgende opløsninger.

Kemikalier: 0,100 M NaOH, saltsyre med ukendt koncentration (omkring 0.08M), ethansyreopløsning med ukendt koncentration(omkring 0,08M).

A) titering af saltsyre.

Vi indstillede et pH-meteret ved hjælp af pufferopløsningen på pH=7,00.
Vi overførte 25,0 mL af den udleverede saltsyre med fuldpipette til et rent bægerglas. Vi tilsat magnet og placere pH-meterelektroden i opløsningen. Elektrodens glasdel skulle være fuldstændig nede i blandingen. Vi titrede med NaOH-opløsningen fra buretten.
I staten tilsat vi 2mL NaOH ad gang men omkring ækvivalenspunktet tilsættes kun små portioner. Det sammenhørende værdier af det tilsat mængder NaOH-opløsning og pH aflæste og notede vi i et skema.

B. titrering af ethansyre:
Det udførte vi på den samme måde som titreringen af saltsyre.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af kuerten15

Hvor meget NaOH tilsatte i i ækvivalenspunktet?


Svar #2
18. januar 2011 af nonoo (Slettet)

ved saltsyre 21,4

og ved ehhansyre 20,5 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af kuerten15

n(før) = n(efter)

For saltsyre:

c(NaOH) * V(NaOH) = c(HCl) * V(HCl) = 0,100 M * 21,4 mL = c(HCl) * 25 mL <=> c(HCl) = 0,086 M

For ethansyre:

c(NaOH) * V(NaOH) = c(CH3COOH) * V(CH3COOH) = 0,100 M * 20,5 mL = c(CH3COOH) * 25 mL <=> c(CH3COOH) = 0,082 M


Svar #4
18. januar 2011 af nonoo (Slettet)

tusind tak....

Jeg skal også beregne pH efter 5,15 og 25 ml tilsat base til saltsyre

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2011 af kuerten15

V = 5 mL og 15 mL er før ækvivalenspunktet og 25 mL er efter ækvivalenspunktet.

pH ved 5 mL NaOH:

Vtot = (25 + 5) mL = 30 mL

n(NaOH), tilsat = 5 mL * 0,100 M = 0,500 mmol

n(HCl),start = 25 mL * 0,086 M = 2,14 mmol

n(HCl),slut = n(HCl),start - n(NaOH),tilsat = (2,14 - 0,500) mmol = 1,64 mmol

c(HCl) = 1,64 mmol / Vtot = 1,64 mmol / 30 mL = 0,0547 M   --> pH = 1,26

pH ved 15 mL NaOH:

Vtot = (25 + 15) mL = 40 mL

n(NaOH), tilsat = 15 mL * 0,100 M = 1,500 mmol

n(HCl),start = 25 mL * 0,086 M = 2,14 mmol

n(HCl),slut = n(HCl),start - n(NaOH),tilsat = (2,14 - 1,500) mmol = 0,64 mmol

c(HCl) = 0,64 mmol / Vtot = 0,64 mmol / 40 mL = 0,016 M --> pH = 1,8

pH ved 25 mL NaOH:

Vtot = (25 + 25) mL = 50 mL

n(NaOH), tilovers = (25 - 21,4) mL * 0,100 M = 0,36 mmol

c(OH-) = 0,36 mmol / Vtot = 0,36 mmol / 50 mL = 0,0072 M

[H+] = 1,0 * 10^-14 / c(OH-) = 1,0 * 10^-14 M^2 / 0,0072 M = 1,389 * 10^-12 M  -->  pH = 11,86
 


Svar #6
18. januar 2011 af nonoo (Slettet)

mmol / Vtot hvad står de for?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2011 af kuerten15

c = n / V

(0,36 mmol) / Vtot

Vtot = total volumen


Svar #8
18. januar 2011 af nonoo (Slettet)

Jeg kan ikke sige andet end tusind tak til dig....


Skriv et svar til: Søde mennesker?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.