Matematik

Hej, brug for hjælp til vektorer!!!!!!!

20. januar 2011 af SaidaRani (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig et problem, da jeg ikke ved, hvordan man kan regne det her ud, nogen der kan give forklaringer til hvordan det regnes ud, da jeg virkelig er lost på alle måder... Spørgsmålet lyder således:

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved
a = ( t, t+1) og b = ( -t, t+1)

hvor t er et tal.
1) Bestem for t = 2 arealet af det parallelogram, der udspændes af
vektorerne a og b.

2) Bestem for t = 2 koordinatsættet til projektionen af b på a.


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2011 af DennisDeH (Slettet)

Hint: Determinanten af matricen bestående to vektorer i R2 som søjlevektorer, er netop arealet af det parallelogram som de to vektorer udspænder. Så får du en fin andengradsligning som du kan løse.


Svar #2
20. januar 2011 af SaidaRani (Slettet)

Mange tak for svaret!


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2011 af peter lind

1) arealet er den numeriske værdi af determinanten for de 2 vektorer.

2) projektionen c af vektor b  på vektor a er c = (a·b)*a/|a|2


Skriv et svar til: Hej, brug for hjælp til vektorer!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.