Matematik

Eksponentiel udvikling

23. januar 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal bestemme ligningen for en eksponentiel udvikling, men jeg har kun det første punkt og halveringskonstanten.

Den går igennem punkt (3,11) og har en halveringskonstant på 4,689

Hvordan bestemmer jeg ligningen ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af peter lind

Funktionen er y = a*(½)x/4,689. Det eneste du mangler er a, som du kan finde ved at sætte det givne punkt ind og løse den dermed fremkomne ligning.


Svar #2
23. januar 2011 af anne881m (Slettet)

 Altså hvis jeg beregner halveringskonstanten ser ligningen jo sådan her ud: T½=log(½)/log(a) <=> 4,689=log(½)/log(a)

Så hvordan isolere jeg a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

y=b*2^-x/4,689

11=b*2^(-3/4,689)

b = 11 / (2^(-3/4,689)) = 17,13918834

y = 17,13918834 * 2^(-x/4,689)
 


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.