Fysik

Masse.

25. januar 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

En gassky er kugleformet med radius 1.25 lysår og densitet 1.6*10-18kg/m^3 . Temperaturen i gasskyen er 11 K. Den gennemsnitlige partikelmasse i gasskyen er 2.45u.

Beregn gasskyens masse.
Hvor mange gange Solens masse er det?
 

Jeg udregner først dens volumen, ud fra formlen for en kugles rumfang. Her får jeg V=7.01*1041m3

hvorefter, jeg så kan udregne massen ud fra densiteten og rumfang. Her får jeg m=1.1*1024kg.

Kan dette passe? Jeg er mest i tvivl om, hvor vidt jeg har udregnet rumfanget korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af NejTilSvampe

 Det ser rigtigt ud :) har ikke forsøgt at regne efter, men det er den rigtige fremgangsmåde ser det ud til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2011 af mathon

                                 V = 6,99731·1048 m3


Skriv et svar til: Masse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.