Matematik

Matematik Aflevering

27. januar 2011 af Enkelt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1
I en trekant ABC er ∠B=90º, a=5,7 og c=9,1.
Du skal bestemme ∠A, ∠C og b.

Opgave 2
I en trekant ABC er ∠C=90º, c=3,6 og b=1,5.
Du skal bestemme ∠A, ∠B og a.

Opgave 3
I en trekant ABC er ∠A=90º, ∠B=37º og b=6,9.
Du skal bestemme ∠C, a og c.

Opgave 4
I en trekant EDF er ∠D=90º, e=36 og d=52.
Du skal bestemme ∠E, ∠F og f.

Opgave 5
På figur 1 gælder følgende:
∠C=90º, c=20, a=15 og
Du skal bestemme b, ∠B samt h_c.
 

har lidt problemer med hvordan man regner dem her ud :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af Ezmacros (Slettet)

 På de trekanter der er retvinklede kan du bruge pythagoras og dem der ikke er kan du bruge sinus, cosinus eller tangens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Alle trekanter er retvinklede.

Hvis to af siderne kendes, kan den tredje beregnes med Pythagoras sætning.

Til resten kan du bruge cosinus, sinus og tangens til retvinklet trekant.


Svar #3
27. januar 2011 af Enkelt (Slettet)

kan i ikke lige hjælpe mig med hvordan jeg bruger Sinus, Cosinus & Tangens i bare 1 af formlerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I opg 1 er ∠B den rette vinkel, og a og c er kateterne, der er kendt. Brug Pythagoras til at finde b --  a2 + c2 = b2 . benyt dernæst udtrykket for sinus til en vinkel i en retvinklet trekant til at finde vinklerne A og C

sin(A) = a/b, og sin(C) = c/b


Svar #5
27. januar 2011 af Enkelt (Slettet)

hvordan finder jeg vinklerne? altså jeg har

a= 5,7cm

b= 10,7377cm

c= 9,1cm

B= 90 grader


Skriv et svar til: Matematik Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.