Matematik

Navn på y=x^x?

27. januar 2011 af [email protected] (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Ligesom vi har parabler og hyperbler, findes der så et navn for grafen/kurven man opnår med ligningen y=x^x?

Vedhæftet fil: x_opløftet_i_x.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

nej


Svar #2
28. januar 2011 af [email protected] (Slettet)

hvorfor optræder den egentlig kun i 1. kvadrant?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen xx er ikke definieret generelt for negative x. Den kan defineres for negative heltal, idet

(-n)-n = 1 / (-n)n = (-1)n / nn , n ∈ N

men for ikke-heltallige negative værdier af x går det galt, da vi for positive ikke-heltallige værdier skal via logaritmefunktionen for at definere funktionen

xx = ex·ln(x) ,

og den definition ikke kan udstrækkes til negative x .


Skriv et svar til: Navn på y=x^x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.