Matematik

fordoblings konstant

31. januar 2011 af sørenbru (Slettet)

 Ehh hej er ny her så ved ikke lige hvad man plejer at gøre men altså vi fik en opgave i skolen som går ud på at finde T2(Fordob konst...) og jeg har en ligning der hedder f(x)=0,5*1,25^x og udregning er (ln2)/(ln a) det jeg vil vide er hvad er a har det noget at gøre med ligningen? på forhånd ty


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af en1to2tre3fire4 (Slettet)

På en lidt mere generel form kan funktionstypen du har med at gøre skrives som følgende:

f(x)=b*a^x

hvilket altså betyder, at den a-værdi du skal indsætte i formlen er lige med 1.25.


Svar #2
31. januar 2011 af sørenbru (Slettet)

 altså jeg skal bruge formlen for eksponientiel funktion eller hva det nu hedder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2011 af en1to2tre3fire4 (Slettet)

 Altså, den funktion du har med at gøre er en ekponentiel funktion. For at finde fordoblingskonstanten til funktionen skal du bruge formlen:

T2 = ln(2)/ln(a)

hvor din a-værdi i dette tilfælde er 1.25.

Du skal altså taste ln(2)/ln(1.25) ind på din lommeregner/computer, og så har du halvveringskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2011 af Duffy

halvveringskonstanten. >  fordoblingskonstanten (T2)


Svar #5
31. januar 2011 af sørenbru (Slettet)

 arghh okay tusing take mool =d


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2011 af en1to2tre3fire4 (Slettet)

 Woops, det var lige en smutter :) Det var så lidt.


Skriv et svar til: fordoblings konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.