Matematik
en funkton f er givet ved......
08. maj 2005 af
null@ (Slettet)
1. en funkton f er givet ved
f(x)=3x^4+5x^2+7
bestem f'(x)
f'(x)=12x^3+10x ?
2. en funkton f er givet ved
f(x)=x^3,2
bestem f'(x)
3,2x^2,2 ?
3. en funkton f er givet ved
f(x)=x^2+e^x
bestem f'(x)
??
hilsen Carolina
4. en funkton f er givet ved
f(x)=x^2*Inx
bestem f'(x)
??
f(x)=3x^4+5x^2+7
bestem f'(x)
f'(x)=12x^3+10x ?
2. en funkton f er givet ved
f(x)=x^3,2
bestem f'(x)
3,2x^2,2 ?
3. en funkton f er givet ved
f(x)=x^2+e^x
bestem f'(x)
??
hilsen Carolina
4. en funkton f er givet ved
f(x)=x^2*Inx
bestem f'(x)
??
Svar #1
08. maj 2005 af sontas (Slettet)
1. og 2. er korrekt differentieret.
f(x) = e^x => f'(x) = e^x generelt gælder der f(x) e^(kx) => f'(x) = k*e^(kx)
4. f(x) = ln(x) => f'(x) = 1/x dette gælder generelt for ln(kx) altså at 1/x, hvilket kan indses ved at ln(kx) er en sammentsat funktion hvor kx er den indre og ln den ydre, men nok om det.
f(x) = e^x => f'(x) = e^x generelt gælder der f(x) e^(kx) => f'(x) = k*e^(kx)
4. f(x) = ln(x) => f'(x) = 1/x dette gælder generelt for ln(kx) altså at 1/x, hvilket kan indses ved at ln(kx) er en sammentsat funktion hvor kx er den indre og ln den ydre, men nok om det.
Skriv et svar til: en funkton f er givet ved......
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
