Matematik

lån

07. februar 2011 af ikeaerdansk (Slettet) - Niveau: 10. klasse

sidder fast med en ny opgave, håber der er nogle derude der lige kan hjælpe :s, tak

En annonce tilyder PC til 9995 kr. Du kan også købe den over 36 måneder til 415 kr. pr. måned. Bestem månedlige og årlige rente, du skal betale...

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Igen, brug annuitetsformlerne her http://da.wikipedia.org/wiki/Annuitetsl%C3%A5n .

Her kendes G = 9995kr, y = 415kr, og n = 36. Løs ligningen i r ved hjælp af lommeregner:

r / (1 - (1+r)-n) = y / G


Svar #2
07. februar 2011 af ikeaerdansk (Slettet)

Hvordan mener du? Forstår det ikke nu...

solve(415 kr = 9995 * r / (1-(1+r)-36,r) ????


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg løste problemet i Excel. Jeg fandt r = 2,3575% som den månedlige rente. Den årlige rente er så

(1+r)12 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hej, Andersen!

Har sådan set samme problem som ikeadrengen, bruger min lommeregner, nsolve, og får den til 2,88519 %, men hvordan kan jeg egentlig vide, at det er den månedlige eller årlige rente?


Skriv et svar til: lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.