Fysik

masse pr. længde

08. februar 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det muligt, at beregne en snors masse pr længde ud fra disse to oplysninger

Snoren har en massefylde på 7860 kg/m^3 og en diameter på 0,80 mm

Hvis ja, hvordan?

Jeg ville mene, at man skal kende snorens længde først.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2011 af peter lind

Find rumfanget af en snor, der er en meter lang. Gang dette med massefylden og du har massen pr. meter


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Du behøver ikke kende længden. Du regner bare på eksempelvis en meter snor - forholdet mellem længde og masse er jo konstant.

Massen af en meter snor:

m = densitet*V = 7860km/m^3 * 1m*(4*pi*(0.0008m)²) = ...

Der har du så din masse pr. længde. Regner du på x meter snor skal du jo blot dividere med x meter til sidst, hvorfor længden af snoren går ud i sidste ende.


Svar #3
08. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

#2 Du har brugt formlen for overfladearealet af en kugle. Jeg ved godt, at overfladearealet * gange længden giver et rumfang

MEN!

Skal jeg ikke bruge formlen for rumfanget af en cylinder, og i så fald, er højden så længden 1m??


Svar #4
08. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

Skal diameteren ikke også omregnes til radius?

altså

r = (0,8*10^-3)/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2011 af Jerslev (Slettet)

#3: Åh ja. Hukommelsen svigter her på de gamle dage, men tankegangen er den samme!

Ja, du skal bruge formlen for rumfanget af en cylinder og blot sætte højden til enten x meter eller blot til 1m.


Svar #6
08. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

#2

Regner du på x meter snor skal du jo blot dividere med x meter til sidst, hvorfor længden af snoren går ud i sidste ende

Hvad?


Svar #7
08. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

Hvis jeg har masse/længde og kender længden af snoren, skal jeg gange de to tal, hvorved længderne går ud, og jeg tilbage har massen.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2011 af mathon

                                          Volumen  i m3                                 massen i kg
                                   L·0,25π·(0,8·10-3 m)2              L·0,25π·(0,8·10-3 m)2·(7860 kg/m3)   

                                                                     masse pr m

                                                L·0,25π·(0,8·10-3 m)2·(7860 kg/m3) / L    

                                                   0,25π·(0,8·10-3 m)2·(7860 kg/m3)   =   0,003951 kg/m  ≈  4 g/m


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kort sagt: snorens masse pr længde er lig med A·ρ , hvor A er snorens tværsnitsareal, og ρ er dens massetæthed.


Svar #10
08. februar 2011 af placebo321 (Slettet)

ok tak. Jeg fik samme resultat


Skriv et svar til: masse pr. længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.